Ventilatie

Gecontroleerd en natuurlijk ventileren is even belangrijk als isoleren. In slecht verluchte ruimtes blijven dampen, rook en in het ergste geval koolmonoxide hangen. Een nieuwbouw bevat bovendien drie- tot vijfduizend liter bouwvocht. En een gemiddeld gezin produceert tien liter water per dag ...

Vandaar het belang van ventilatie om schimmel, condensatie en vochtproblemen te vermijden. Een absolute must voor elke gezonde leefomgeving!

Extra veilig beslag

Ook inzake beslag kiest Oben voor extra veiligheid. Fabrikant Sobinco werkt met verschillende veiligheidsniveaus, maar Oben gebruikt standaard het Invision Chrono Plus veiligheidsbeslag. Dat garandeert naast een snelle montage ook een verhoogde veiligheid door de ramen op meerdere punten te laten sluiten.

Veilig draaisysteem

Veiligheid is meer dan alleen bescherming tegen inbraak. Daarom denkt Oben samen met jou na over het creëren van een veilige woonomgeving.
De mogelijkheden zijn talrijk. Met een kipraam, bijvoorbeeld, vermijd je dat kinderen door het raam klauteren. Vind je dat te beperkend, dan is een kipdraairaam interessant. Deze kan enkel kippen, tenzij je over de sleutel beschikt om ook de draaistand te activeren!

Met een kipraam vermijd je dat kinderen door het raam klauteren.